Επιστροφή

Προληπτική Ιατρική /Οδοντιατρική για τα παιδιά του Δήμου Σερρών

Στα πλαίσια της πρόληψης στις 14 Οκτωβρίου 2013 μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2013 και ώρες από 8.30π.μ. έως και 3.30μ.μ. ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία  με τον Οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  παρείχε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης  και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Συγκεκριμένα τα παιδιά υποβλήθηκαν, με  μια επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο από εθελοντές οδοντίατρους και γιατρούς  των ανωτέρω ειδικοτήτων μέλη του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβλήθηκαν μόνο παιδιά τα οποία συνοδεύτηκαν από τους  γονείς/κηδεμόνες/ εκπαιδευτικούς  και μόνο μετά την προσκόμηση υπογεγραμμένης σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Στα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδόθηκε ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στο ανωτέρω προληπτικό έλεγχο εξετάστηκαν 250 παιδιά, κατά προτεραιότητα, από ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες του Δήμου Σερρών.

 

Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Μέριμνας
και Παιδείας
Δημήτριος ΜερετούδηςΛύσεις για…

  • ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους
  •  
  • πάσχοντες από άνοια
  •  
  • χρήζοντες συνεχούς παρακολούθησης