Επιστροφή

Ξεκίνησε η υλοποίηση προγράμματος ύψους 200.000€ απο το Δήμο Σερρών για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11/2/2014 παρουσία του Αντιδημάρχου κοινωνικής μέριμνας Μερετούδη Δημήτρη και της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Αρναούτογλου Φωτεινής καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων παρουσίασε το πρόγραμμα «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», που  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Άξονας Προτεραιότητας 04 - «Ψηφιακή Σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη»). Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων(ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα,  ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο. Οι περισσότεροι ωφελούμενοι-Δημότες θα είναι αυτοί που ήδη κάνουν χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».


Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος που στοχεύει στην υποστήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα με τον τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ» προϋπολογισμού 207.600€.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΔήμουΛύσεις για…

  • ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους
  •  
  • πάσχοντες από άνοια
  •  
  • χρήζοντες συνεχούς παρακολούθησης