Κουμπί πανικού/πτώσης

H υπηρεσία "Κουμπί πανικού/πτώσης" είναι μια παροχή του Δήμου Σερρών η οποία απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που χρήζουν συνεχής και αδιάλειπτης προσοχής και παρακολούθησης. Η υπηρεσία ενεργοποιείται με τη χρήση μιας συσκευής που εκπέμπει  σήματα έκτατης ανάγκης.

Πως λειτουργεί

Ο ηλικιωμένος έχει πάντα μαζί του το κόκκινο κουμπί. Το φορά είτε στο χέρι του είτε στο λαιμό του, και τη στιγμή που επιθυμεί απλά το πατά μια φορά χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί.

Στην περίπτωση πτώσης του ηλικιωμένου, το κόκκινο κουμπί ενεργοποιείται από μόνο του εάν  ο ηλικιωμένος μείνει ακίνητος.

 

 

Με το πάτημα του κουμπιού η συνδεδεμένη συσκευή με το τηλέφωνο ενεργοποιείται αυτόματα και καλεί το κέντρο διαχείρισης κλήσεων. 

 

 

 

Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές ή και γενικοί ιατροί αποτελούν το προσωπικό του κέντρου διαχείρισης κλήσεων. Λαμβάνουν τα σήματα στην οθόνη του Η/Υ τους μαζί με τα στοιχεία του ηλικιωμένου που ζητά βοήθεια. Συνομιλούν με τον ηλικιωμένο και ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε ανάγκη του.

Στην περίπτωση που το κέντρο διαχείρισης κλήσεων δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον ηλικιωμένο ή ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να συνομιλήσει, η Γραμμή Ζωής στέλνει αμέσως  κάποιο συγγενικό του πρόσωπο ή έναν εθελοντή γείτονα ή ένα είδος πρώτης βοήθειας (ασθενοφόρο, πυροσβεστική, άμεση δράση) για να ελέγξει και να επιληφθεί της κατάστασης.

 

Η λειτουργία σε εικόνες:

                 Περίπτωση πανικού                                   Περίπτωση πτώσης

   

 

 

 


Λύσεις για…

  • ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους
  •  
  • πάσχοντες από άνοια
  •  
  • χρήζοντες συνεχούς παρακολούθησης